בחוות ננה, בשיתוף פעולה בנאי עם ערן רז (״ננה״) ועיצובי עם שחר רז, לקחנו קרוון מט-לינפול ששימש את החווה להלנת עובדים ואחסון ציוד חקלאי והפכנו אותו לטרקלין עבור אורחי הכרם.

 

כעת, כשעומדים מול המבנה הקט – קשה לדמיין את התזזית שאחזה בו בדרך לשדרוג, אז הנה תקציר התהליך:

 

 

תקרת הקרוון הונמכה למען יצירת תווך גג שבודד בתאית ונתמך בקורות עץ חשופות;

 

פתחים נסגרו ואחרים נפתחו;

 

קירותיו הפנימיים התעבו והחיצוניים נעטפו בבידוד וטיח – בגמר שליכט מינרלי מידי רותם קורן;

 

צמחו בתוכו שני תאי שירותים, דלפק טעימות, בר קטן ושולחן לאירוח (נגרות אומן מידי יוסי אליאסי);

 

בפינתו, תנור ברזל יצוק לחימום מי רדיאטורים שעבר הסבה ל״קמין״ עצים;

 

פורקה מצללה מחזית הקרוון ותכסיתה הפכה לחצר פתוחה מוקפת אכסדרה;

 

בחצר שיבצנו בריכונת מוקפת אבני לקט עטויי חזזית ולצידה פינת ישיבה;

 

במתווה האכסדרה החדשה, הוקם שביל וקיר מאריחי בטון (״אקרשטיינים״) שמוחזרו ממבנים נטושים בסביבה;

 

על קיר האקרשטיינים הותקנה שוקת בטון, תוצרת מעש, עם ברזי קיר שחלקיהם לוקטו מהמחסן החקלאי של ״סבא ננה״;

 

הסדרנו את תנועת הרכבים סביבו ביצירת כיכר ומפרץ חניה;

 

ועוד.

 

 

למען שימור התקציב וזכרון הקרוון המקורי – חזיתו האחורית של המבנה נשמרה במצבה המוטלא המקורי.

 

(צילום: אבירם ודלמן)